Ràdio i Televisió d’Andorra estrena nova imatge

Aquest passat dilluns 9 de setembre, Ràdio i Televisió d’Andorra (ara RTVA) va estrenar una nova imatge corporativa, amb un nou portal web i també amb canvis importants a l’escenografia dels informatius. Us expliquem els detalls!

rtva

Nova imatge corporativa

RTVA, la televisió pública d’Andorra, ens presenta una nova imatge corporativa molt més moderna i adaptada als nous temps i als nous formats de consumir la televisió.

Aquests canvis comencen per dotar de nous noms a les marques de la corporació: Ràdio Televisió d’Andorra passa a anomenar-se RTVA, Televisió Andorra a ATV, Ràdio Nacional a RN, Andorra Música a AM i Andorra Difusió a AND. Per tant, s’ha prioritzat una manera d’associar el nom de les marques a les seves sigles.

El triangle blau, present a l’antic logotip del desembre del 2008, canvia i el conformen quatre triangles amb diferents tonalitats de blau. Per tant, el color predominant del grup que conforma RTVA (Televisió d’Andorra, Ràdio Nacional, Andorra Música i Andorra Difusió) tenen en comú el blau com a color corporatiu en diferents tonalitats.

tvacoverno

rtvapapereria

micro

OPINIÓ: Crec que ha sigut molt encertat aquest nou canvi d’imatge, de fet era necessari crear una nova identitat al grup de mitjans públic andorrans per dotar-los d’una personalitat i d’una coherència. Pel que fa a la creació del logotip m’ha semblat molt bona idea, tot i què no s’ha arriscat gaire. La tipografia em sembla molt adequada amb aquesta nova imatge gràfica.

Implantació en la pantalla

Si en la imatge corporativa de RTVA trobem el blau com a color predominant, en la implantació en la pantalla trobarem diferents tonalitats de blanc que remarcaran la personalitat de la televisió pública andorrana.

Si Andorra té un color, aquest és el blanc, el blanc de la neu que s’acumula a les seves muntanyes i que a més s’interrelaciona amb l’eslògan «Andorra, el país dels pirineus».

pantalla

web

andorratv

Nous informatius

El canvi també aporta una nova escenografia al plató d’informatius que substitueix el plató virtual pel plató físic. Com en la implantació en pantalla, el color que predomina és el blanc que aporta una imatge de senzillesa i claredat.

Una pantalla de grans dimensions serà la finestra a l’actualitat, potenciant les connexions en directe, on des d’aquest dilluns, els andorrans es trobaran a L’Informatiu.

informatiu2

informatiu

l'i

4444

La imatge gràfica de la careta de L’Informatiu està protagonitzada per el blau, el blanc i el gris. Els triangles, marca de la casa, són els que en conjunt conformen l’esfera terrestre.

Una altra de les novetat és la implantació dins de L’Informatiu de l’espai de El Temps, on l’home del temps s’interrelaciona amb el presentador dels informatius. En aquest cas s’ha optat per una línia gràfica senzilla, clara i rodona.

eltemps1

eltmeps2

eltemos3

3333

OPINIÓ: No crec que aporti gaire a la imatge l’estructura metàl·lica que apareix darrere del presentador. Trobo molt encertat que s’hagi optat per un plató físic i no virtual, ja que dóna més professionalitat i personalitat aquest espai. Pel que fa a l’escenografia, també m’agrada molt el blanc pur com a color predominant ja que l’espectador fixa la mirada al presentador sense que res més el distregui. I pel que fa a l’espai de El Temps, crec que seria important abandonar el croma i optar per presentar aquest espai des d’alguna pantalla. 

Un nou portal de continguts

Andorra Difusió és a partir d’ara, el nou portal de continguts de la corporació de RTVA. Un portal que substitueix una web antiquada i que prioritza la informació i els programes de producció pròpia. La línia gràfica que segueix aquest portal és clara, es prioritzen les línies rectes, clares i netes.

ad1

ad2

OPINIÓ: M’esperava que aquest portal estigués més relacionat amb les xarxes socials. No trobo que sigui adequat veure un vídeo des d’una pantalla externa, ja que això deslocalitza a l’usuari. La línia gràfica en conjunt em sembla coherent.

Social Media

La manera de consumir la televisió ha canviat durant aquests últims anys amb la implantació de les xarxes socials a la nostra vida quotidiana. El Facebook i Twitter de la RTVA ha optat per optar una imatge sèrie i corporativa.

face1

twitter

OPINIÓ: Crec, sincerament, que les xarxes socials ha sigut el punt oblidat en tot aquest projecte. Crec que no s’ha donat massa importància el paper que juga les xarxes socials d’Internet en les maneres de consumir la televisió en l’actualitat. Jo hagués optat per dotar les xarxes un paper molt més transparent i participatiu, basat en una línia gràfica molt més clara i no tant seria. A més, hagués jugat amb els continguts amb la intenció de fer participar més activament l’usuari/espectador. Crec que s’ha de realitzar una nova estratègia de contingut i forma a les xarxes socials de RTVA.

Tota aquesta estratègia, així com el disseny de les marques i la realització gràfica, l’ha dut a terme l’empresa Fuelgrafics, una empresa amb seu a Barcelona i Andorra.

Així doncs aquest és l’anàlisi de la nova imatge de la Ràdio i Televisió d’Andorra, una imatge que ha prioritzat la senzillesa i la coherència entre marques com a eixos vertebradors d’aquest nou projecte. A sota de cada secció trobaran la meva opinió.

I a tu, què et sembla? Deixa escrita la teva opinió!

2 Comments

  1. Hola Jordi, moltes gràcies per dedicar-nos un post al teu blog. Totes les opinions són benvingudes i ens ajuden a ser millors i a poder créixer segons les demandes i necessistats del nostre públic. Pel que fa a l’estratègia en les xarxes socials, amb el canvi també ho estem reestructurant. Treballem amb un compte corporatiu a facebook i un altre a twitter, i després els programes tenen les seves pròpies pàgines i comptes a les xarxes. Si et fixes i entres a la pàgina de cada programa al web, veuràs que hi hem inserit les xarxes per fomentar la participació.

    Precisament la participació és un dels nostres grans objectius, però a Andorra aconseguir participació via xarxes encara és difícil en alguns aspectes. Per això hem introduït al web la possibilitat de comentar i compartir cada contingut.

    En aquest sentit,, treballarem a fons per assolir tot allò que ens hem proposat i opinions com la teva ens ajuden a seguir endavant.
    Gràcies de nou.

    1. Moltes gràcies pel vostre comentari. Espero, humilment, que les meves opinions us ajudin a créixer en aquest nou plantejament de la marca. I que entre tots puguem col·laborar a fer de la televisió pública andorrana una televisió de qualitat, amb valors i personalitat. De fet no és gaire comú que «la marca» respongui un article d’un web o blog que parlen d’ells, i això respon a la professionalitat dels treballadors que hi han darrere, que és veritablement el que dóna valor a una marca. Moltes gràcies de nou i una forta abraçada.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.